Wat wij doen

WAT DOET STICHTING KINDEREN VAN DE VOEDSELBANK

Een mega grote webshop waar kinderen in armoede gratis kunnen shoppen

Wereldwijd uniek concept

Stichting Kinderen van de Voedselbank heeft een wereldwijd uniek concept. Nergens ter wereld is er een non-profitorganisatie met een eigen webshop, vergelijkbaar met een reguliere webshop, waar kinderen in armoede gratis online kunnen shoppen.

De webshop van de stichting is enorm groot, met duizenden nieuwe artikelen van hoogwaardige kwaliteit en bekende merken. De kinderen kunnen twee keer per jaar een compleet nieuwe outfit shoppen. Nieuwe schoenen, jassen, broeken, shirts en speelgoed, de stichting heeft het allemaal en geeft alles gratis aan de kinderen die zij ondersteunt. Voor een duidelijk beeld van onze werkwijze, bekijk hier onze introductiefilm.

Ieder kind verdiend een verjaardagsfeestje

Voor de kinderen die op de basisschool zitten, brengen wij een verjaardagbox uit. Hoe erg is het wel niet voor een kind, dat als deze jarig is, hij/zij zich liever ziek meldt op school omdat er geen middelen zijn om te kunnen uitdelen, of om kinderen uit te nodigen voor de verjaardag. Met deze reden geeft de stichting een verjaardagbox uit met voldoende materiaal om uit te kunnen delen op school aan alle kinderen en de leraren, en voldoende materiaal om een leuke verjaardag met 10 kinderen te vieren, Uiteraard wordt deze box ook voorzien van een heel mooi cadeau voor de jarige zelf.

De inhoud van ons verjaardagspakket

 • 30 uitdeelcadeautjes voor in de klas op school
 • Een cake met slagroom voor het uitdelen aan de leraren
 • Uitdeelcadeautjes voor 10 kinderen thuis
 • Meer dan voldoende snoepgoed met uitdeelzakjes
 • 10 uitnodigingen met enveloppen
 • 5 pakketjes slingers
 • Zakje met 20 ballonnen
 • Pakketje kaarsjes
 • 10 leuke bekertjes en bordjes
 • Een pakket leuke servetten
 • Een pak kant-en-klare pannenkoek mix
 • Een draaiboek voor leuke spelletjes
 • Een mooie cadeau voor de jarige zelf

Resultaten van de stichting Kinderen van de voedselbank

Jaarlijks ondersteund de stichting rond de 18.000 kinderen. Wat is het resultaat van de middelen die de stichting uitgeeft

Als je dagelijks wordt gepest met woorden als “stinkerd” of “zwerver”, ga je op den duur geloven dat je eruitziet als een zwerver. Dit zorgt voor een heel laag zelfbeeld;  je voelt je minder dan de andere kinderen en het kan zelfs resulteren in een minderwaardigheidscomplex dat je de rest van je volwassen leven met je meedraagt. 

Niets is zo erg voor een kind als maatschappelijk te worden buitengesloten omdat je er net even anders uitziet.

Als je twee keer per jaar een compleet nieuwe outfit kunt shoppen, bestaande uit hoogwaardige kleding van bekende merken, kun je eindelijk op school ook eens pronken met je nieuwe outfit. Eindelijk heeft het kind het gevoel niet onder te doen voor de andere kinderen en er gewoon bij te horen.

Dat trotse gevoel is zo’n enorme boost voor de eigenwaarde van een kind, daar kan je bijna geen voorstelling van maken. Eindelijk een mooie nieuwe jas, eindelijk een paar toffe schoenen, en alles nieuw. Dat positieve gevoel en stukje eigenwaarde zijn het resultaat van een kledingpakket gevuld met allemaal nieuwe kleding die het kind samen met een ouder gewoon online heeft kunnen shoppen.

Een positief gevoel en een volwaardig zelfbeeld draagt bij aan de rest van het leven van een kind. Dat is het resultaat van de stichting.

Het resultaat van een leuk kinderfeestje

Als je vanwege het ontbreken van financiële middelen binnen het gezin je verjaardag al jaren niet hebt kunnen vieren, word je ook niet meer gevraagd voor andermans verjaardagen.

We weten allemaal hoe het werkt: Jantje vraagt Pietje voor zijn verjaardag, omdat Pietje ook Jantje heeft uitgenodigd. Als je al op de basisschool het gevoel hebt er niet bij te horen omdat je nooit voor een verjaardag wordt gevraagd, krijg je ook echt het idee dat je er niet bij hoort.

Je durft jezelf niet uit te spreken, je durft niet te vragen of je mee mag spelen, etc. Waarom zou je ook, je hoort er toch niet bij.

 

Het resultaat van een verjaardagbox waarmee een kind met 10 vrienden een geweldig feest kan vieren en kan uitdelen op school, is dat het kind door deze 10 vrienden ook weer bij 2, 3, misschien zelfs 4 verjaardagen wordt teruggevraagd.

Hierdoor wordt het kind weer opgenomen in de groep en krijgt het het gevoel er weer bij te horen. Kinderen die erbij horen, durven zich ook uit te spreken en voor zichzelf op te komen. Gewoon weer het gevoel hebben dat je erbij hoort; er is voor een basisschoolkind niets zo belangrijk als dat gevoel, en het draagt positief bij aan de rest van hun leven.

Kinderen in Nederland leven onder de armoedegrens
0
Op de 12 kinderen
0
Pakketten, per jaar, per kind
0